Faculty of Science and Engineering

Below you can find all the study associations from the Faculty of Science and Engineering, affiliated with the FVOG.

Sirius A

Sirius A is the study association for astronomy in Groningen, the Netherlands. Astronomy in Groningen is taught at the Kapteyn Institute and is part of the University of Groningen. Besides aiding you in your study, Sirius A informs you on future career prospects, promotes social bonding between you and your fellow students by many events and gives you the opportunity to participate in voluntary work and explore your qualities. Furthermore, Sirius A is always open for cooperation. Please contact us if you have any questions or queries.

De Chemische Binding

De Chemische Binding is the study association for students of Chemistry and Chemical Engineering at the University of Groningen and was founded as such in 1967. The association provides its 700 members with study and career oriented support and organizes social activities as well. The association is located at the Zernike Campus, Nijenborgh 4 where (non)members are always welcome!

Fysisch-Mathematische Faculteitsvereniging – F.M.F.

G.F.S.V. “Pharmaciae Sacrum”


De Groningse Farmaceutische Studenten Vereniging “Pharmaciae Sacrum” is de studievereniging voor studenten Farmacie in Groningen. Pharmaciae Sacrum, Latijn voor ‘het heilige van de farmacie’, is opgericht op 12 december 1881 en is daarmee de oudste studievereniging van Groningen en de op één na oudste van Nederland. Pharmaciae Sacrum, vaak afgekort tot P.S., is de Groningse afdeling van de landelijke farmacievereniging, de K.N.P.S.V. (Koninklijke Nederlandse Pharmaceutische Studenten Vereniging). De bestuurskamer van Pharmaciae Sacrum is te vinden in het souterrain van gebouw 3213, onderdeel van het gebouw der Geneeskunde, Tandheelkunde, Farmacie en Bewegingswetenschappen aan de Antonius Deusinglaan 1.

Pharmaciae Sacrum heeft talrijke activiteiten die door de vele commissies worden georganiseerd. Meer informatie over deze activiteiten is te vinden in de agenda en op de commissiepagina’s.

 

GLV Idun

G.T.D. Bernoulli

Het Gronings Technologen Dispuut Bernoulli is een studievereniging voor studenten Scheikundige Technologie.

S.V. Cover

Cocover_logover is de studievereniging voor Kunstmatige Intelligentie en Informatica aan de Rijksuniversiteit Groningen. De vereniging telt ongeveer 500 leden.
Naast de bachelors Artificial Intelligence en Computing Science hebben wij studenten van de verschillende master tracks binnen informatica: Intelligent Systems, Computational Science and Visualisation, Software Engineering and Distributed Systems en de masters Human-Machine Communication en Artificial Intelligence.
Als studievereniging organiseren wij naast een scala aan gezelligheidsactiviteiten ook studiegerelateerde activiteiten die de studenten helpen een beeld te krijgen van het bedrijfs- en onderzoeksleven. Dit doen wij door middel van het organiseren van lezingen, bedrijfsbezoeken, binnen- en buitenlandse excursies, en een jaarlijks symposium. Verder organiseren wij studieondersteunende activiteiten en publiceren wij minimaal 3x per jaar ons verenigingsblaadje de Brainstorm met een oplage van 600 en jaarlijks de ledenalmanak. We hebben een kamer in de Bernoulliborg op het Zernike.

T.B.V. Lugus

T.F.V. ‘Professor Francken